Mar 21, 2012

Susu Halib's (Susu Penuh Khasiat)

SUSU PENUH KRIM
(dengan kalsium,kismis dan kurma)

DIPERKAYA DENGAN DHA dan AHA
BERAT :
500g
RM25.00

SUSU HALIB'S GOLD
(diformulasikan dengan buah goji,kalsium,kismis dan kurma)

DIPERKAYA DENGAN DHA dan AHA

BERAT :
550g
RM35.00

Kos penghantaran:(semenanjung Malaysia)
RM7 bagi Item pertama
RM1 bagi setiap pertambahan item

Khasiat Bahan:


KISMIS
Menurut pandangan pakar-pakar pembangunan kanak-kanak,kismis mempunyai banyak khasiat pemakanan,serat,antioksidan,vitamin dan kalsium yang merupakan nutrisi  penting untuk badan.Kismis juga mempunyai kandungan gula daripada buah yang asli.Ia mampu memberi tenaga yang konsisten kepada kanak-kanak.Kajian juga mendapati kismis yang kaya dengan potassium dan rendah dalam sodium membantu mengurangkan tekanan darah tinggi.

KURMA
Kurma ialah sejenis tunbuhan yang dikenali dalam bahasa saintifiknya sebagainya Phonex Dactylifera.Kajian sains membuktikan buah kurma kaya dengan unsur zat besi dan kalsium.Kanak-kanak  amat digalakkan memakan buah kurma kerana ia dapat membantu dari segi pembesaran dan pembentukan minda kanak-kanak.

KALSIUM RUMPAI LAUT
diekstrak daripada rumpai laut yang merupakan kalsium organik yang paling mudah diserap oleh tubuh kita. Ia merupakan sumber kalsium yang baik dan efektif untuk tubuh berbanding sumber kalsium yang lain.


BUAH GOJI
Buah goji  menyediakan kira-kira 370 kalori setiap 100gm hidangan,buah beri Goji adalah antara buah paling berkhasiat di bumi.Ia menjadi satu hidangan yang mengandungi 68% karbohidrat,12% protein,10% lemak dan 10% serat. Goji juga mengandungi pelbagai lagi nutrisi lain,termasuk mineral-mineral yang diperlukan,asid-asid amino,vitamin-vitamin,asid lemak tidak tepu(yang baik untuk mencegah obesiti),phytosterols,karotenoid dan ciri-ciri antipengoksida lain.


L-LYSINE
L-Lysine merupakan asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh kita.Ia amat diperlukan oleh tubuh badan kerana ia membantu dalam penyerapan kalsium.Cara penyediaan:
campurkan 4 sudu susu dengan 200ml air suam SESUAI UNTUK KANAK-KANAK 1 TAHUN DAN KE ATAS.

1 comment:

 1. Tahniah pada pengedar Halib's!

  Ummi Ku Sayang Enterprise ~Zon Produk Halalan Thoyyiba~ Mengedar/menjual produk-produk makanan, minuman & kosmetik Halalan Thoyyiba 100% buatan Islam.
  Hubungi/whatsapp : 018.9557.867 (En Nazirul/Pn. Nabilah)


  Blog : http://susuhalibsistimewa.blogspot.com/
  FB : https://www.facebook.com/susuhalibs.istimewa

  ReplyDelete

Kindly, please drop your comments/requests/suggestions here :